Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Νικηφόρος ο Ομολογητής

Έκπτωση 27%

Άγιος Νικηφόρος ο Ομολογητής

ICO-KAR-1078-NIKIF
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητή παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Νικηφόρος γεννήθηκε το 758 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη από ευσεβείς γονείς, τον Θεόδωρο και την Ειρήνη. Ο Νικηφόρος έλαβε καλή εκπαίδευση και κλήθηκε από το παλάτι να αναλάβει βασιλικός γραμματέας. Όμως σύντομα παραιτήθηκε από τη θέση αυτή και εκάρη μοναχός. Αργότερα έγινε διευθυντής σε μεγάλο πτωχοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου επέδειξε σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Απέκτησε μεγάλη φήμη, με αποτέλεσμα να εκλεγεί Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως στις 5 Απριλίου του 806 μ.Χ. Από τη νέα του υψηλή θέση, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας.

Μετά την εικονομαχική σύνοδο της Αγίας Σοφίας, εκθρονίστηκε και εξορίστηκε στην Προκόνησο, όπου απεβίωσε το 828 μ.Χ. Ο Άγιος Νικηφόρος ανήκει στους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας και αγωνίστηκε με ζήλο κατά της εικονομαχίας. Έγραψε σημαντικά έργα, μεταξύ άλλων, τη «Σύντομη Ιστορία» και τον «Απολογητικό Λόγο». Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 2 Ιουνίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Νίκην ἤνεγκε, τὴ Ἐκκλησία, ἡ σὴ ἔνθεος, ὁμολογία, Νικηφόρε Ἱεράρχα θεόληπτε• τὴν γὰρ Εἰκόνα τοῦ Λόγου σεβόμενος, ὑπερορία ἀδίκως ὠμίλησας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα