Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

ICO-KAP-W136-3222
 
Τιμή: 65,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

Σε Απόθεμα
+

Εικόνα Αγίου Παΐσίου.

Εκτύπωση υψηλής ανάλυσης με άριστης ποιότητας χρώματα σε φυσικό ξύλο πάχους 3 εκ. που δίνει την εντύπωση παλιάς εικόνας.

Διαστάσεις : 32χ22.

Ο Άγιος Παΐσιος,κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης,γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ.Η μητέρα του ονομαζόταν Ευλαμπία και ο πατέρας του Πρόδρομος διετέλεσε δήμαρχος των Φαράσων.Βαπτίστηκε χριστιανός από τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη στις 7 Αυγούστου 1924 μ.Χ.Με την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας,εγκαταστάθηκε μαζί με τους γονείς του στην Κόνιτσα.Εργάσθηκε ως ξυλουργός και το 1945 κατατάχθηκε στο στρατό.

Το 1950 μετέβη στο Άγιον Όρος για να μονάσει και να ασκητέψει,όπου συνάντησε τον πατέρα Κύριλλο της Μονής Κουτλουμουσίου,με τον οποίο ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση.Αργότερα πήγε στην Μονή Εσφιγμένου και εκάρη μοναχός με το όνομα Αβέρκιος.Το 1958 αποχώρησε από το Άγιο Όρος για την Ιερά Μονή Γενεθλίων της Θεοτόκου στο Στόμιο Κονίτσης,όπου άσκησε σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.Το 1964 επέστρεψε στο περιβόλι της Παναγίας και έμεινε εκεί μέχρι τον θάνατό του.Το 1979 εγκαταστάθηκε στη σκήτη της Παναγούδας και απέκτησε μεγάλη φήμη,με αποτέλεσμα χιλιάδες πιστοί να τον επισκέπτονται για να ζητήσουν τις συμβουλές του.

Το 1993 διεγνώσθη με καρκίνο του παχέος εντέρου και τελικά απεβίωσε στις 12 Ιουλίου του 1994.Ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και στις 13 Ιανουαρίου 2015 ανακηρύχθηκε Άγιος από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.Η μνήμη του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη εορτάζεται στις 12 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α ́. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τῶν Φαράσων τὸν γόνον, καὶ τοῦ Ἄθωνος κλέϊσμα, καὶ τῶν ἀπ᾿ αἰῶνος ὁσίων, μιμητὴν καὶ ἰσότιμον, Παΐσιον τιμήσωμεν πιστοί, τὸ σκεῦος χαρισμάτων τὸ μεστόν, ὡς φυλάσσοντα ἐκ πάντων τῶν λυπηρῶν, τοὺς πίστει ἀνακράζοντας, δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα