Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

Έκπτωση 15%

Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

ICO-KAR-106-POLIK
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Πολυκάρπου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Πολύκαρπος γεννήθηκε το 80 μ.Χ. από ευσεβείς χριστιανούς γονείς, τον Παγκράτιο και τη Θεοδώρα και υπήρξε, μαζί με τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο, μαθητής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Διαδέχτηκε τον Επίσκοπο Σμύρνης Βουκόλο στον επισκοπικό θρόνο και διακρίθηκε για τον αγώνα του εναντίον των αιρέσεων του Μαρκίωνος και του Βαλεντίνου. Με την σωφροσύνη του και την θεολογική του κατάρτιση, κατάφερε να έρθει σε συνεννόηση με τον Επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο για την διευθέτηση ενός ζητήματος με τον εορτασμό του Πάσχα.

Η δράση του Αγίου προκάλεσε το μίσος των ειδωλολατρών, με συνέπεια να συλληφθεί το 167 μ.Χ. και να οδηγηθεί μπροστά στον ανθύπατο Στάτιο Κοδράτο. Ο Πολύκαρπος δεν αρνήθηκε τον Χριστό και έμεινε ακλόνητος στη πίστη του, γεγονός που προκάλεσε τον μαρτυρικό του θάνατο με ξίφος. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 23 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Τήν κλῆσιν τοῖς ἔργοις σου, ἐπισφραγίσας σοφέ, ἐλαία κατάκαρπος, ὤφθης ἐν οἴκῳ Θεοῦ, Πολύκαρπε ἔνδοξε∙ σύ γαρ ως Ἱεράρχης, καί στερρός Ἀθλοφόρος, τρέφεις τήν Ἐκκλησίαν, λογικῇ εὐκαρπίᾳ, πρεσβεύων Ἱερομάρτυς, ὑπέρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα