Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 15%

Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς

ICO-KAR-106-PROK
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Προκοπίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Προκόπιος γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Έχασε τον πατέρα του σε πολύ μικρή ηλικία και η μητέρα του Θεοδοσία τον ανέθρεψε ως ειδωλολάτρη. Με την μεσολάβηση της Θεοδοσίας ο Προκόπιος έγινε Δούκας της Αλεξάνδρειας. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, του δόθηκε η εντολή να διώκει τους χριστιανούς. Κατά τη πορεία του προς την Αλεξάνδρεια είδε ένα όραμα και άκουσε μία φωνή να του λέει: «Ἐγὼ εἶμαι ὁ Ἐσταυρωμένος Υἱὸς τοῦ Θεοῦ», με συνέπεια να ασπαστεί το Χριστιανισμό.

Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ άρχισε να κηρύττει το λόγο του Θεού. Για τη δράση του αυτή αποκεφαλίστηκε στις 8 Ιουλίου του 303 μ.Χ. με διαταγή του ηγεμόνα της Καισάρειας Φλαβιανού. Ο Άγιος Προκόπιος μνημονεύεται στην ακολουθία του γάμου για να φωτίσει με προκοπή τους νεόνυμφους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 8 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Ἀγρευθεῖς οὐρανόθεν πρὸς τὴν εὐσέβειαν, κατηκολούθησας χαίρων ὥσπερ ὁ Παῦλος Χριστῷ, τῶν Μαρτύρων καλλονὴ Μάρτυς Προκόπιε, ὅθεν δυνάμει τοῦ Σταυροῦ, ἀριστεύσας εὐκλεῶς, κατήσχυνας τὸν Βελίαρ, οὐ τῆς κακίας ἄτρωτους, σῷζε τοὺς πόθω σὲ γεραίροντας.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα