Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος

Έκπτωση 15%

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος

ICO-KAR-106-SAV
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Σάββας γεννήθηκε στην Μουταλάσκη της Καππαδοκίας το 439 μ.Χ. Οι γονείς του ήταν ευσεβείς χριστιανοί και ο ίδιος αποφάσισε σε πολύ μικρή ηλικία να αφιερωθεί στον ασκητικό βίο. Με την προτροπή του Αγίου Ευθυμίου πήγε σε μοναστήρι, στο οποίο ηγούμενος ήταν ο όσιος Θεόκτιστος. Κατά την παραμονή του στη μονή, ο Σάββας διακρίθηκε για τις πνευματικές του αρετές, με αποτέλεσμα να λάβει το θαυματουργικό χάρισμα.

Με την πάροδο του χρόνου ο Άγιος απέκτησε μεγάλη φήμη που είχε ως αποτέλεσμα να σταλεί δύο φορές ως πρεσβευτής από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην Κωνσταντινούπολη. Πέθανε ειρηνικά το 534 μ.Χ. σε ηλικία 94 ετών, προσφέροντας μεγάλη υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο και την Εκκλησία. Θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών. Τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκεται στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Η μνήμη του τιμάται στις 5 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Tῶν ὁσίων ἀκρότης καὶ ἀγγέλοις ἐφάμιλλος ὡς γὰρ ἡγιασμένος ἐδείχθης ἐκ παιδός, Σάββα ὅσιε. Οὐράνιον γὰρ βίον ἀπελθῶν, πρὸς ἔνθεον ζωὴν χειραγωγεῖς διὰ λόγου τε καὶ πράξεως ἀληθοῦς, τοὺς πίστει ἐκβοῶντας σοι. Δόξα τῷ δεδοκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα