Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Σμάραγδος ο Μάρτυρας

Έκπτωση 15%

Άγιος Σμάραγδος ο Μάρτυρας

ICO-KAR-106-SMA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Σμάραγδου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Σμάραγδος ήταν ένας από τους Άγιους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Σεβάστεια της Μικράς Ασίας. Οι Άγιοι αυτοί ήταν επίλεκτοι στρατιώτες του Λικινίου. Όταν ο Λικίνιος ξεκίνησε διωγμό εναντίον των χριστιανών, απαίτησε από τους στρατιώτες του να ασπαστούν τα είδωλα. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν, με συνέπεια να συλληφθούν από τον έπαρχο Αγρικόλα και να υποστούν φρικτά βασανιστήρια. Τελικά, ρίχτηκαν σε μια παγωμένη λίμνη, όπου βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

Το έτος 438 μ.Χ. η αυτοκράτειρα Πουλχερία βρήκε τα λείψανα των Αγίων που ήταν κρυμμένα στον ναό του Αγίου Θύρσου και οικοδόμησε ναό στη μνήμη τους. Ο Άγιος Σμάραγδος και οι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Σεβάστεια εορτάζονται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 9 Μαρτίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείω Πνεύματι, συγκροτηθέντες, δῆμος ὤφθητε, τροπαιοφόρος, Ἀθλοφόροι Χριστοῦ Τεσσαράκοντα, διὰ πυρὸς γὰρ καὶ ὕδατος ἔνδοξοι, δοκιμασθέντες λαμπρῶς ἐδοξάσθητε. Ἀλλ' αἰτήσασθε, Τριάδα τὴν ὑπερούσιον, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα