Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Σταμάτιος ο Νεομάρτυς εκ Πηλίου

Έκπτωση 15%

Άγιος Σταμάτιος ο Νεομάρτυς εκ Πηλίου

ICO-KAR-106-STAM
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Σταματίου του Νεομάρτυρα με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Σταμάτιος γεννήθηκε στο χωριό Άγιος Γεώργιος Νηλείας του Πηλίου. Το έτος 1680 μ.Χ. έφτασε στο χωριό του Αγίου ένας Αγάς για να μαζέψει για τον Σουλτάνο τους φόρους από τους κατοίκους της περιοχής. Επειδή οι απαιτήσεις του Αγά ήταν παράλογες, ο Σταμάτιος αποφάσισε να πάει στην Κωνσταντινούπολη μαζί με μια ομάδα από κατοίκους της πατρίδας του για να ζητήσουν ελάφρυνση των φόρων. Οι Τούρκοι όμως, αντέδρασαν με οργή και ξυλοκόπησαν τον Άγιο και τους συμπατριώτες του. Ο Σταμάτιος οδηγήθηκε σε δίκη, όπου ομολόγησε τη χριστιανική του πίστη, με συνέπεια να υποβληθεί σε βασανιστήρια και τελικά να θανατωθεί δια αποκεφαλισμού το έτος 1680 μ.Χ.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Σταματίου, του Νεομάρτυρα από τον Βόλο, στις 16 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’.

Ὁ μάρτυς Σταμάτιος ἐν τῆ ἀθλήσει αὐτοῦ, ἡμᾶς συνεκάλεσε μέλψαι την μνήμην αὐτοῦ, την θείαν ἐν ἄσμασιν, οὗτος γάρ ὁ γενναῖος, τοῦ Σωτῆρος ὁπλίτης, ἤσχυνε τούς τῆς Ἄγαρ ἀσεβεῖς ἀποτόμως, διό καί διά ξίφους ἀπήλειφε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα