Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας

Έκπτωση 27%

Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας

ICO-KAR-1078-STILIA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Στυλιανού παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Στυλιανός έζησε στην Παφλαγονία, μια χώρα της Μικράς Ασίας, μεταξύ του 4ου και του 6ου αιώνα μ.Χ. Μόλις οι γονείς του πέθαναν, μοίρασε όλη του την περιουσία στους φτωχούς και τους αρρώστους και αποφάσισε να ακολουθήσει τον ασκητικό βίο. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα πολλοί να τον επισκέπτονται στην έρημο για να λάβουν τις πνευματικές του συμβουλές.

Ο Άγιος Στυλιανός έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη και στοργή για τα παιδιά. Ο Θεός του έδωσε την θαυματουργική δύναμη να θεραπεύει άρρωστα παιδιά και να χαρίζει τέκνα στους άτεκνους. Μετά από πολλά χρόνια σκληρής ασκητικής ζωής, έφτασε σε βαθιά γεράματα και πέθανε πλήρης ημερών. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 26 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Στήλη ἔμψυχος τῆς ἐγκρατείας, στῦλος ἄσειστος τῆς Ἐκκλησίας Στυλιανὲ ἀνεδείχθης μακάριε ἀνατεθεὶς γὰρ Θεῷ ἐκ νεότητος κατοικητήριον ὤφθης τοῦ Πνεύματος. Πάτερ ὅσιε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα