Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Θεμιστοκλής ο Μάρτυς

Έκπτωση 15%

Άγιος Θεμιστοκλής ο Μάρτυς

ICO-KAR-106-THEM
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Θεμιστοκλή του Μάρτυρος με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Θεμιστοκλής έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Μύρα της Λυκίας της Μικράς Ασίας και ήταν βοσκός προβάτων στο επάγγελμα. Εκείνη την εποχή ο αυτοκράτορας Δέκιος είχε ξεκινήσει σκληρούς διωγμούς κατά των χριστιανών και είχε δώσει διαταγή στον ηγεμόνα της Λυκίας Ασκληπιό να συλλάβει όλους τους χριστιανούς. Οι στρατιώτες του ηγεμόνα καθώς έψαχναν στο βουνό για να συλλάβουν έναν χριστιανό, ονόματι Διοσκορίδη, συνάντησαν τον Θεμιστοκλή. Ο καλόκαρδος βοσκός ρωτήθηκε αν γνώριζε που βρίσκεται κρυμμένος ο Διοσκορίδης. Ο Άγιος δεν απάντησε στο ερώτημα αλλά ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό.

Ο Θεμιστοκλής συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον Ασκληπιό, ο οποίος έδωσε εντολή να τον βασανίσουν με φρικτό τρόπο. Εν τέλει, μετά από σκληρές δοκιμασίες, ο Άγιος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο το 251 μ.Χ. Προς τιμήν του έχουν ανεγερθεί ναοί στα Σπάτα Αττικής και στο Πλωμάρι Λέσβου. Η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 21 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Τὰς ἐκ σιδηρῶν ὀξέων ἥλων ξέσεις,
Ὥς τις σιδηροῦς καρτερεῖς Θεμιστόκλεις.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα