Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

Έκπτωση 15%

Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

KAR-1065509
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Θεόδωρου του Στρατηλάτη με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Θεόδωρος έζησε το 320 μ.Χ περίπου και καταγόταν από τα Ευχάϊτα της Μικράς Ασίας. Διέθετε πολλά χαρίσματα και ως στρατιωτικός ανελίχθηκε σύντομα σε υψηλά αξιώματα. Ο αυτοκράτορας Λικίνιος τον διόρισε Αρχιστράτηγο της Ηράκλειας του Πόντου και ο Θεόδωρος εκμεταλλεύτηκε την υψηλή του θέση για να διαδώσει την χριστιανική πίστη. Ο Λικίνιος πληροφορήθηκε την δράση του και σε μια συνάντηση που είχαν στην Ηράκλεια τον προέτρεψε να θυσιάσουν στα είδωλα.

Ο Θεόδωρος πήρε τα αγάλματα, τα έσπασε και τα μοίρασε στους φτωχούς. Η πράξη του αυτή εξόργισε τον αυτοκράτορα, ο οποίος διέταξε την σύλληψη του. Ο Άγιος ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό, φυλακίστηκε και βασανίστηκε ανηλεώς. Τελικά, μαρτύρησε με αποκεφαλισμό και το σώμα του θάφτηκε στα Ευχάϊτα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 8 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.

Στρατολογία ἀληθεῖ Ἀθλοφόρε, τοῦ οὐρανίου στρατηγὸς βασιλέως, περικαλλὴς γεγένησαι Θεόδωρε, ὄπλοις γὰρ τῆς πίστεως, παρετάξω ἐμφρόνως, καὶ κατεξωλόθρευσας, τῶν δαιμόνων τὰ στίφη, καὶ νικηφόρος ὤφθης Ἀθλητής, ὅθεν σὲ πίστει, ἀεὶ μακαρίζαμεν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα