Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Τίτος Επίσκοπος Κρήτης

Άγιος Τίτος Επίσκοπος Κρήτης

ICO-KAR-106-TITOS
 
Τιμή: 7,80

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Τίτου Επισκόπου Κρήτης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Τίτος υπήρξε ένας από τους 70 Αποστόλους και πρώτος Επίσκοπος Κρήτης. Αρχικά ήταν ειδωλολάτρης αλλά ασπάστηκε τον Χριστιανισμό όταν παρακολούθησε τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Ως μαθητής του Αποστόλου Παύλου τον ακολούθησε στις περιοδείες του και έγινε Επίσκοπος Κρήτης με τις ευλογίες του.

Ο Άγιος Τίτος ο Απόστολος πέθανε σε βαθιά γεράματα το έτος 105 μ.Χ. στη Γόρτυνα της Κρήτης. Η Κάρα του Αγίου βρίσκεται στον ομώνυμο Ναό Ηρακλείου Κρήτης. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Παντοκράτορος και Παντελεήμονος Αγίου Όρους. Η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 25 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α'. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Προκληθείς ουρανόθεν προς γνώσιν ένθεον, την εν σαρκί του Δεσπότου επιδημίαν εν γη, αυτοψεί εωρακώς φωτός πεπλήρωσαι, όθεν του Παύλου κοινωνός, θεηγόρος γεγονώς, την Κρήτην πάσαν πυρσεύεις, της ευσεβείας τω λόγο, Τίτε απόστολε μακάριε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα