Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης

Έκπτωση 15%

Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης

ICO-KAR-106-VISA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Βησσαρίωνα με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Βησσαρίων γεννήθηκε στην Πόρτα Παναγιά Τρικάλων το 1490 μ.Χ. από ευσεβείς γονείς. Από πολύ μικρός ασπάστηκε τον μοναχισμό και μαθήτευσε κοντά στον μητροπολίτη Λαρίσης Μάρκο. Σε ηλικία είκοσι ετών χειροτονήθηκε επίσκοπος Δομενίκου και Ελασσόνας. Όμως, οι κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να τον αναγνωρίσουν ως ποιμενάρχη τους, γεγονός που ανάγκασε τον Πατριάρχη Θεόληπτο να τον απομακρύνει από την θέση του επισκόπου. Εκλέχτηκε μητροπολίτης Λαρίσης το 1520 μ.Χ., μετά τον θάνατο του πνευματικού του πατέρα.

Ο Βησσαρίων επιτέλεσε σπουδαίο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Συνέβαλε πολύ στην αναδιοργάνωση του μοναχικού βίου και ίδρυσε την περίφημη μονή Βησσαρίωνος. Ο Άγιος εκοιμήθη εν ειρήνη το 1540 μ.Χ. σε ηλικία μόλις πενήντα ετών. Θεωρείται πολιούχος της Καλαμπάκας και των Τρικάλων. Η Κάρα και η σιαγόνα του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Δουσίκου Τρικάλων. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 15 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ΄. Κανόνα πίστεως.

Τῆς Πύλης τό βλάστημα, τῆς Θεσσαλίας φωστήρ, τῆς Τρίκκης τό σέμνωμα καί τῶν θαυμάτων πηγή, ἐδείχθης τρισόλβιε. Πᾶσαν δοκιμασίαν ἐν Χριστῷ ὑπομείνας, δόξῃ ἠγλαϊσμένος σύν ἀγγέλοις ἀγάλλῃ. Ἅγιε Βησσαρίων πανάριστε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα