Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Χριστόδουλος ο εν Πάτμω

Έκπτωση 27%

Άγιος Χριστόδουλος ο εν Πάτμω

KAR-10784988
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Χριστοδούλου Πάτμου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Χριστόδουλος γεννήθηκε το 1020 μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας από ευσεβείς γονείς. Από πολύ μικρός έδειξε την αγάπη του για το Χριστό και τον μοναχισμό. Ασκήτεψε στο όρος Όλυμπος της Βιθυνίας και έπειτα μετέβη στους Αγίους Τόπους. Το 1070 μ.Χ. αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Πάτμο, όπου με τη βοήθεια του αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού, ίδρυσε την περίφημη Μονή προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Το 1092 μ.Χ., λόγω των επιδρομών των Τούρκων, εγκατέλειψε την Πάτμο και μετέβη στην Εύβοια, όπου ασκήτεψε και αφοσιώθηκε στη μελέτη της Αγίας Γραφής. Εκοιμήθη εν ειρήνη στις 16 Μαρτίου του 1093 μ.Χ. και τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην Πάτμο. Ο Άγιος Χριστόδουλος ο θαυματουργός υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της Εκκλησίας μας. Το Λείψανο του Αγίου βρίσκεται αδιάφθορο στη Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 16 Μαρτίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Tῆς Νικαίας τὸν γόνον καὶ τῆς Πάτμου τὸ καύχημα καὶ τῶν μοναζόντων τὸ κλέος θεοφόρον Χριστόδουλον τιμήσωμεν ἐν ὕμνοις ἀδελφοί, τὸ σκῆνος προσπτυσσόμενοι αὐτοῦ, ἵνα λάβωμεν τὴν ἴασιν τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων κράζοντες. Δόξα τῷ δεδοκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα