Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Η Έγερσις του Λαζάρου

Έκπτωση 27%

Η Έγερσις του Λαζάρου

ICO-KAR-1078-LAZ
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Εγέρσεως του Λαζάρου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μια λαμπρή εορτή, κατά την οποία μνημονεύουμε την έγερση του επιστήθιου φίλου του Χριστού, Λαζάρου. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο Λάζαρος μια μέρα ασθένησε βαριά και πέθανε. Οι αδερφές του, Μάρθα και Μαρία, ειδοποίησαν τον Ιησού ότι ο φίλος του είναι ετοιμοθάνατος αλλά Εκείνος καθυστέρησε να φτάσει στην Βηθανία. Μόλις ο Χριστός έφθασε και αντίκρυσε τον τάφο του Λαζάρου δάκρυσε και εκραύγασε: «Λάζαρε δεύρο έξω!». Ο Λάζαρος αναστήθηκε τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του, γεγονός που προκάλεσε το θανάσιμο μίσος των Φαρισαίων.

Μετά την ανάστασή του ο δίκαιος Λάζαρος, μετέβη στο Κίτιο της Κύπρου, όπου χειροτονήθηκε επίσκοπος από τους αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα. Σύμφωνα με τον Άγιο Επιφάνιο επίσκοπο Κωνσταντίας της Κύπρου, ο Λάζαρος, όταν αναστήθηκε ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια, έως ότου παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό. Ο τάφος του Λαζάρου έχει υποδειχθεί μέσα σε βράχο στο Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ. Η Έγερσις του Λαζάρου εορτάζεται οχτώ ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα.

Ἀπολυτίκιον

Θέλοντας Χριστέ και Θεέ μας να δείξεις, προ της σταυρικής Σου Θυσίας, ότι είναι βέβαιο πράγμα η ανάσταση όλων των νεκρών, ανέστησες εκ νεκρών τον Λάζαρον. Για τούτο και εμείς, μιμούμενοι τα παιδιά που σε υποδέχθηκαν κατά την είσοδό Σου στην Ιερουσαλήμ, κρατούμε στα χέρια μας τα σύμβολα της νίκης, τα βάϊα και βοώμε προς Εσένα, τον νικητή του θανάτου: Βοήθησέ μας και σώσε μας, Συ που ως Θεός κατοικείς στα ύψιστα μέρη του ουρανού, ας είσαι ευλογημένος Συ, που έρχεσαι απεσταλμένος από τον Κύριο!

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα