Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Εισόδια της Θεοτόκου

Έκπτωση 27%

Εισόδια της Θεοτόκου

ICO-KAR-1078-ISODIA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) των Εισοδίων της Θεοτόκου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή που εορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου εκάστου έτους. Σύμφωνα με το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, οι γονείς της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννα, όντας άτεκνοι, παρακαλούσαν συνέχεια το Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί. Η Άννα έμεινε έγκυος με τη Χάρη του Θεού και υποσχέθηκε να αφιερώσει τη κόρη της στον Κύριο.

Σε ηλικία 3 ετών η Παναγία, συνοδευόμενη από τους γονείς της, εισήλθε στο Ναό του Σολομώντα, όπου την υποδέχθηκε ο αρχιερέας Ζαχαρίας. Η Μαρία υπηρέτησε το Ναό για 12 χρόνια και όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού, αποχώρησε και αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ. Τα Εισόδια της Θεοτόκου εορτάζονται με λαμπρότητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Σήμερον τῆς εὐδοκίας Θεοῦ τὸ προοίμιον, καὶ τῆς τῶν ἀνθρώπων σωτηρίας ἡ προκήρυξις ἐν Ναῷ τοῦ Θεοῦ, τρανῶς ἡ Παρθένος δείκνυται, καὶ τὸν Χριστὸν τοῖς πᾶσι προκαταγγέλλεται. Αὐτῇ καὶ ἡμεῖς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαῖρε τῆς οἰκονομίας τοῦ Κτίστου ἡ ἐκπλήρωσις.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}