Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Έκπτωση 27%

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

ICO-KAR-1078-EVAGELISMOS
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή σε ανάμνηση της χαρμόσυνης είδησης που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία, ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού. Κατά τον ευαγγελιστή Λουκά, στην Μαρία που ήταν μνηστευμένη με τον Ιωσήφ στάλθηκε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και την χαιρέτησε με τα εξής λόγια: «Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου». Η Μαρία, όπως ήταν λογικό φοβήθηκε και τότε ο Άγγελος της είπε: «Μη φοβού Μαριάμ, εύρες γαρ χάριν παρά τω Θεώ. Και ιδού συλλήψη εν γαστρί και τέξη υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν».

Ο Γαβριήλ ανέφερε την θαυμαστή σύλληψη του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ελισάβετ για να πείσει την Παναγία ότι θα φέρει στον κόσμο τον Χριστό με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 25 Μαρτίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}