Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Παναγία Γλυκοφιλούσα

Έκπτωση 15%

Παναγία Γλυκοφιλούσα

ICO-KAR-106-GLIK
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Παναγίας Γλυκοφιλούσας με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας βρίσκετε στην Ι. Μ. Φιλοθέου.

Η θαυμαστή ιστορία της, συνδέεται με την τραγική περίοδο της εικονομαχίας: Στις αρχές του 9ου αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη μια ευσεβής γυναίκα η Βικτωρία, είχε στο σπίτι της την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας. Φοβούμενη όμως το μένος των εικονομάχων προς τις εικόνες, αλλά και τις τιμωρίες που επέβαλλαν σε όσους χριστιανούς είχαν εικόνες ή τις έκρυβαν στις οικίες τους, αποφάσισε να την κρύψει για να την γλιτώσει από την καταστροφή.

Μην έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνει, πήγε σε μια ακροθαλασσιά και με πολύ θέρμη προσευχήθηκε εμπρός στην εικόνα, ζητώντας από την Παναγία να αναλάβει την προστασία της και αφού προσκύνησε για τελευταία φορά την εικόνα την έριξε στη θάλασσα... Και ω του θαύματος, η εικόνα στάθηκε όρθια στην επιφάνεια της θαλάσσης και άρχισε να πλέει!!! Μετά από καιρό η εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας προσόρμισε στην περιοχή του Αγίου Όρους , εκεί που σήμερα βρίσκετε ο αρσανάς της Ι. Μ. Φιλοθέου.

Ενάμιση αιώνα αργότερα και ενώ η Ι. Μ. Φιλοθέου είχε χτιστεί, η εικόνα εμφανίστηκε και πάλι στη θάλασσα αστράφτοντας! Τότε οι μοναχοί, κατάλαβαν ότι πρόκειται για θαύμα και κάνοντας λιτανεία κατέβηκαν στην παραλία. Εκεί είδαν την εικόνα μέσα στη θάλασσα. Την έβγαλαν στην ακτή και στο σημείο που την ακούμπησαν ανέβλυσε αμέσως αγίασμα! Οι μοναχοί δεόμενοι ευχαρίστησαν την Παναγία για την ευλογία που τους έδωσε και έβαλαν την εικόνα της στο καθολικό της Μονής, όπου βρίσκεται έως σήμερα.

Από τότε η Ι. Μ. Φιλοθέου έγινε δέκτης πολλών θαυμάτων και ευλογιών από την Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Η θαυματουργή εικόνα χαίρει μεγάλης ευλάβειας από τους Φιλοθεΐτες μοναχούς, αλλά και τους προσκυνητές που συρρέουν για να πάρουν την χάρη της, ιδιαίτερα την Δευτέρα του Πάσχα, όπου γίνεται η λιτανεία της εικόνας από την Ιερά Μονή στο σημείο όπου βρέθηκε η εικόνα και αναβλύζει ακόμα και σήμερα αγίασμα!

Ἀπολυτικίον

Ἦχος δ΄. Ταχύ προκατάλαβε

Εἰκὼν ἡλιόμορφε, Γλυκοφιλοῦσα σεπτή, ἀγκάλαις σου φέρουσα τὸν τοῦ παντὸς Ποιητὴν, τὴν Ποίμνην σου φύλαττε. Πόθῳ τὴν Σὲ τιμῶσαν, ἀπὸ πάσης ἀνάγκης, πέμπουσα τὰς ἀκτῖνας τῶν λαμπρῶν σου θαυμάτων, Μονὴν τοῦ Φιλοθέου φρουροῦσα λιταῖς ἀκοιμήτοις Σου.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}