Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Παναγία Γλυκοφιλούσα

Έκπτωση 10%

Παναγία Γλυκοφιλούσα

ICO-KOU-GLI.3022
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 31,00  
Τιμή: 28,00
Κερδίζετε: 3,00 (10%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος.

Σε Απόθεμα
+

Εικόνας της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας. Λιθογραφία σε φυσικό ξύλο πελεκημένο στο χέρι.

Διαστάσεις εικόνας: 30x22εκ.

Η εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας βρίσκετε στην Ι. Μ. Φιλοθέου.

Η θαυμαστή ιστορία της, συνδέεται με την τραγική περίοδο της εικονομαχίας: Στις αρχές του 9ου αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη μια ευσεβής γυναίκα η Βικτωρία, είχε στο σπίτι της την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας. Φοβούμενη όμως το μένος των εικονομάχων προς τις εικόνες, αλλά και τις τιμωρίες που επέβαλλαν σε όσους χριστιανούς είχαν εικόνες ή τις έκρυβαν στις οικίες τους, αποφάσισε να την κρύψει για να την γλιτώσει από την καταστροφή.

Μην έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνει, πήγε σε μια ακροθαλασσιά και με πολύ θέρμη προσευχήθηκε εμπρός στην εικόνα, ζητώντας από την Παναγία να αναλάβει την προστασία της και αφού προσκύνησε για τελευταία φορά την εικόνα την έριξε στη θάλασσα... Και ω του θαύματος, η εικόνα στάθηκε όρθια στην επιφάνεια της θαλάσσης και άρχισε να πλέει!!! Μετά από καιρό η εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας προσόρμισε στην περιοχή του Αγίου Όρους , εκεί που σήμερα βρίσκετε ο αρσανάς της Ι. Μ. Φιλοθέου.

Ενάμιση αιώνα αργότερα και ενώ η Ι. Μ. Φιλοθέου είχε χτιστεί, η εικόνα εμφανίστηκε και πάλι στη θάλασσα αστράφτοντας! Τότε οι μοναχοί, κατάλαβαν ότι πρόκειται για θαύμα και κάνοντας λιτανεία κατέβηκαν στην παραλία. Εκεί είδαν την εικόνα μέσα στη θάλασσα. Την έβγαλαν στην ακτή και στο σημείο που την ακούμπησαν ανέβλυσε αμέσως αγίασμα! Οι μοναχοί δεόμενοι ευχαρίστησαν την Παναγία για την ευλογία που τους έδωσε και έβαλαν την εικόνα της στο καθολικό της Μονής, όπου βρίσκεται έως σήμερα.

Από τότε η Ι. Μ. Φιλοθέου έγινε δέκτης πολλών θαυμάτων και ευλογιών από την Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Η θαυματουργή εικόνα χαίρει μεγάλης ευλάβειας από τους Φιλοθεΐτες μοναχούς, αλλά και τους προσκυνητές που συρρέουν για να πάρουν την χάρη της, ιδιαίτερα την Δευτέρα του Πάσχα, όπου γίνεται η λιτανεία της εικόνας από την Ιερά Μονή στο σημείο όπου βρέθηκε η εικόνα και αναβλύζει ακόμα και σήμερα αγίασμα!

Ἀπολυτικίον

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Ὡς βρέφος βαστάζουσα, ἐν ταῖς ἀγκάλαις Ἁγνή, τὸν πάντων δεσπόζοντα, σάρκα λαβόντα ἔκ σού, χαρᾶς ὤφθης πρόξενος ὅθεν πάσα ἡ κτίσις, ἀνυμνεῖ χαρμοσύνως, σήμερον Θεοτόκε, τὴν φρικτήν σου λοχείαν πηγὴν γὰρ ἀθανασίας, κόσμω ἐκύησας.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}