Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Παναγία Παραμυθία

Παναγία Παραμυθία

ICO-TIM-PAR-1512
 
Τιμή: 17,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να προσθέσετετο προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος.

Σε Απόθεμα
+

Χρυσοτυπία (εικόνα) της Παναγίας Παραμυθίας (Ιερά Μονή Βατοπαιδίου) σε ξύλο αγιογραφίας.

Διαστάσεις εικόνας: 15x12εκ.

Η αχειροποίητος εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας βρίσκεται στο παρεκκλήσιο αριστερά της κεντρικής πύλης του καθολικού της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Η εικόνα δεν φτιάχτηκε από ανθρώπινο χέρι αλλά από τη Θεία Χάρη όταν η Θεοτόκος επενέβη θαυματουργικά και έσωσε το Μοναστήρι από την επιδρομή πειρατών το έτος 1320 μ.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα της Παναγίας ζωντάνεψε και η φωνή Της προειδοποίησε τον Ηγούμενο και τους Πατέρες να μην ανοίξουν την πύλη της Μονής, διότι οι πειρατές την είχαν περικυκλώσει για να την λεηλατήσουν. Η Παναγία Παραμυθία ονομάστηκε Παρηγορήτρια, γιατί η γλυκιά έκφραση του προσώπου της γαληνεύει και παρηγορεί τις ψυχές των ανθρώπων.

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας εορτάζεται στις 21 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α΄. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Παραμύθιον θεῖον, καὶ προπύργιον ἄσειστον, τὴν σεπτήν σου Εἰκόνα, Θεοτόκε κεκτήμεθα· ἐκ ταύτης γὰρ παρέχεις μυστικῶς, ἡμῖν παραμυθίαν καὶ ἰσχύν, τοῖς ἐν πίστει ἐκβοῶσί σοι ἐκ ψυχῆς, Παραμυθία Δέσποινα· Δόξα τοῖς θαυμασίοις σου Ἁγνή, δόξα τῇ σῇ χρηστότητι, δόξα τῇ πρὸς ἡμᾶς παραμυθίᾳ Ἄχραντε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}