Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 26%

Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς

ICO-KAR-106-EKAT
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά μας είδη

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Η Αγία Αικατερίνη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε στην εποχή που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Μαξιμιανός. Η Αικατερίνη διακρινόταν για την ομορφιά και την σπάνια σοφία της. Σε μια συζήτηση που είχε με 50 φιλοσόφους της εποχής, κατόρθωσε να τους μεταπείσει να ασπαστούν την χριστιανική πίστη. Μάλιστα, κατάφερε να προσηλυτίσει στον Χριστιανισμό τη σύζυγο του αυτοκράτορα και πολλούς στρατιώτες του.

Μόλις ο Μαξιμιανός πληροφορήθηκε το γεγονός διέταξε τη σύλληψη της Αγίας και την καταδίκη της σε θάνατο. Η Αικατερίνη μαρτύρησε δια αποκεφαλισμού και το λείψανό της μεταφέρθηκε αργότερα στο Σινά, όπου χτίστηκε η ομώνυμη μονή. Θεωρείται προστάτιδα των γεωργών και είναι πολιούχος της Κατερίνης. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στη Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 25 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ'.
Ἡ ἀμνάς σου Ἰησοῦ, κράζει μεγάλη τῇ φωνῇ. Σὲ Νυμφίε μου ποθῶ, καὶ σὲ ζητοῦσα ἀθλῶ, καὶ συσταυροῦμαι καὶ συνθάπτομαι τῷ βαπτισμῷ σου· καὶ πάσχω διὰ σέ, ὡς βασιλεύσω σὺν σοί, καὶ θνήσκω ὑπὲρ σοῦ, ἵνα καὶ ζήσω ἐν σοί· ἀλλ᾽ ὡς θυσίαν ἄμωμον προσδέχου τὴν μετὰ πόθου τυθεῖσάν σοι. Αὐτῆς πρεσβείαις, ὡς ἐλεήμων, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα