Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Ευδοκία η Οσιομάρτυς

Αγία Ευδοκία η Οσιομάρτυς

ICO-KAR-106-EVDOK
 
Τιμή: 7,00

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Ευδοκία γεννήθηκε στην Ηλιούπολη του Λιβάνου και καταγόταν από τη Σαμάρεια. Ήταν πολύ όμορφη και πλούτισε ως ιερόδουλη, προσελκύοντας πλούσιους εραστές. Όταν γνώρισε τον μοναχό Γερμανό μετανόησε και βαπτίστηκε χριστιανή από τον επίσκοπο Θεόδοτο. Από εκείνη τη στιγμή άφησε τον έκλυτο βίο και ακολούθησε ασκητική ζωή, πηγαίνοντας σε κάποιο μοναστήρι.

Η Αγία Ευδοκία κατηγορήθηκε από τους πρώην εραστές της, δικάστηκε αλλά αθωώθηκε, αφού κατάφερε να αναστήσει τον νεκρό γιο του τοπικού ηγεμόνα Αυρηλιανού. Έπειτα, οδηγήθηκε σε δίκη μπροστά στον άρχοντα Διογένη, άλλα και πάλι κρίθηκε αθώα. Τελικά, ο ηγεμόνας Βικέντιος διέταξε τον αποκεφαλισμό της, με συνέπεια η Ευδοκία να βρει μαρτυρικό θάνατο. Απότμημα του λειψάνου της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 1 Μαρτίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Φόβον ἔνθεον, ἀναλαβοῦσα, κόσμου ἔλιπες, τὴν εὐδοξίαν, καὶ τῷ Λόγῳ Εὐδοκία προαέδραμες, οὐ τὸν ζυγὸν τὴ σαρκί σου βαστάσασα, ὑπερφυῶς ἠγωνίσω δι' αἵματος. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.


Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα