Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Λουκία η Παρθενομάρτυς

Αγία Λουκία η Παρθενομάρτυς

ICO-KAR-106-LOUKIA
 
Τιμή: 7,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Η Αγία Λουκία είχε καταγωγή από τις Συρακούσες της Σικελίας και προερχόταν από ευγενική χριστιανική οικογένεια. Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανή από πατέρα και η μητέρα της την ανέθρεψε σύμφωνα με τις χριστιανικές επιταγές. Ήταν παρθένος και αρραβωνιασμένη με ειδωλολάτρη. Όταν η μητέρα της αρρώστησε βαριά, κατέφυγε στο ναό της Αγίας Αγάθης για να προσευχηθεί για αυτήν. Η Αγία, μέσω οράματος, την βεβαίωσε για την θεραπεία της μητρός της, όπως και έγινε.

Οι δυο γυναίκες επέστρεψαν στις Συρακούσες και η Λουκία επιδόθηκε σε φιλανθρωπίες για να ευχαριστήσει το Θεό. Ο μνηστήρας της όμως, την κατήγγειλε στον ηγεμόνα της περιοχής, ο οποίος την υπέβαλλε σε ανηλεή βασανιστήρια και την καταδίκασε σε θάνατο δια αποκεφαλισμού. Η Λουκία μαρτύρησε για το χριστιανικό της έργο και παρέδωσε την αμόλυντη ψυχή της στον Κύριο. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 13 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Παρθενίας φοροῦσα χλαῖναν ὑπέρλαμπρον, παρθενικῶς ἐμνηστεύθης τῷ Ζωοδότῃ Χριστῷ, καὶ ἀγάπην γεηροὺ μνηστῆρας ἔλιπες ὅθεν ὡς δῶρα νυμφικά, προσενήνοχας αὐτῶ, τὰ ρεῖθρα τῶν σῶν αἱμάτων, Λούκια Παρθενομάρτυς, ὦ καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ πάντων ἠμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα