Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Ναταλία η Μάρτυρας

Έκπτωση 33%

Αγία Ναταλία η Μάρτυρας

ICO-KAR-1078-NAT
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία (εικόνα) παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Διαστάσεις : 23Χ16, Βάρος εικόνας: ~550γρ.

Η Αγία Ναταλία ήταν παντρεμένη με τον Αδριανό και ζούσαν στη Νικομήδεια, όταν αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Μαξιμιανός. Ο Αδριανός ήταν στρατιωτικός στο επάγγελμα και επικεφαλής του πρωταιρίου της Νικομήδειας. Όταν μια μέρα συνάντησε κάποιους χριστιανούς που ήταν έτοιμοι να μαρτυρήσουν, εντυπωσιάστηκε από τη θερμή πίστη τους και ομολόγησε δημοσίως ότι ήταν και αυτός χριστιανός.

Αμέσως τον συνέλαβαν και τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, με συνέπεια να βρει μαρτυρικό θάνατο. Καθόλη τη διάρκεια των βασανιστηρίων, η Ναταλία προέτρεπε τον σύζυγό της να μην δειλιάσει και να υπομείνει με σθένος το μαρτύριο. Μετά τον θάνατο του Αδριανού, η Αγία παρέλαβε το σώμα του και το έθαψε. Αργότερα, μαρτύρησε και αυτή για το Χριστό και θάφτηκε κοντά στο σύζυγό της. Η μνήμη τους τιμάται στις 26 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Ἀναφαίρετον ὄλβον ἠγήσω, τὴν σωτήριον, πίστιν τρισμάκαρ, καταλιπῶν τὴν πατρῴαν ἀσέβειαν καὶ τῷ Δεσπότῃ κατ' ἴχνος ἑπόμενος, κατεπλουτίσθης ἐνθέοις χαρίσμασιν Ἀδριανὲ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, ὁμοὺ σὺν Ναταλία τὴ θεόφρονι.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα