Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη

Έκπτωση 26%

Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη

ICO-KAR-106-KIP.IOU
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Κυπριανός έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από πλούσια οικογένεια της Καρχηδόνας. Ως ειδωλολάτρης υπήρξε διάσημος μάγος της εποχής του και σύμφωνα με κάποιους βιογράφους του επικοινωνούσε με τον Σατανά. Η Αγία Ιουστίνη καταγόταν από την Αντιόχεια και αρχικά ήταν ειδωλολάτρισσα. Όταν όμως άκουσε για τον Χριστό από έναν διάκονο, πίστεψε σε Αυτόν και βαπτίστηκε χριστιανή. Ένας νέος, ονόματι Αγλαΐδας, την ερωτεύθηκε παράφορα, όμως εκείνη τον απέκρουσε, γιατί ήθελε να αφιερώσει τη ζωή της στον Ιησού Χριστό. Ο Αγλαΐδας τότε στράφηκε στον Κυπριανό, προκειμένου με την δύναμη των πονηρών πνευμάτων να κάνει δική του την Ιουστίνη. Μόλις ο Κυπριανός αντιλήφθηκε ότι τα μάγια του ήταν ανίσχυρα μπροστά στην Αγία, έκαψε τα ειδωλολατρικά βιβλία και βαπτίστηκε χριστιανός. Αργότερα ο λαός τον εξέλεξε Επίσκοπο Καρχηδόνας. Από την θέση του Επισκόπου επέδειξε αποστολικό ζήλο και χειροτόνησε την Ιουστίνη διακόνισσα και ηγουμένη.

Όταν ξεκίνησαν από τον βασιλιά Δέκιο διωγμοί κατά των χριστιανών, οι Άγιοι οδηγήθηκαν μπροστά του και ομολόγησαν την πίστη τους στο Χριστό, με συνέπεια να υποστούν φρικτά βασανιστήρια και εν τέλει να θανατωθούν με αποκεφαλισμό. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, ο Κυπριανός και η Ιουστίνη είναι οι Άγιοι στους οποίους προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία. Μέρος της Κάρας του Αγίου Κυπριανού βρίσκεται στον ομώνυμο Ναό Μένικου Λευκωσίας. Η Κάρα της Αγίας Ιουστίνης βρίσκεται στη Μονή Παναχράντου Άνδρου. Η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη τους στις 2 Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Θείας πίστεως, τὴ φωταυγεία, σκότος ἔλιπες, τῆς ἀσεβείας, καὶ φωστὴρ τῆς ἀληθείας γεγένησαι ποιμαντικῶς γὰρ φαιδρύνας τὸν βίον σου, Κυπριανὲ τὴ ἀθλήσει δεδόξασαι. Πάτερ Ὅσιε, τὸν Κτίστην ἠμὶν ἰλέωσαι, ὁμοὺ σὺν Ἰουστίνη τὴ Θεόφρονι.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα