Άγιος Αλέξανδρος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης

Έκπτωση 33%

Άγιος Αλέξανδρος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης

ICO-KAR-1078-ALEX
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες. Διαστάσεις : 23Χ16,Βάρος εικόνας: ~550γρ

Ο Άγιος Αλέξανδρος γεννήθηκε στη Μικρά Ασία το 239 μ.Χ. από ευσεβείς χριστιανούς γονείς.Από πολύ μικρή ηλικία γνώρισε τον σκληρό διωγμό των χριστιανών από τον αυτοκράτορα Δέκιο,γεγονός που τον έκανε να αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία της Εκκλησίας.Όταν βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη,χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον αρχιεπίσκοπο Μητροφάνη.Ο Αλέξανδρος ως πρεσβύτερος αντέκρουσε με ζήλο τις αιρέσεις της εποχής και διακρίθηκε για τον ασκητικό του βίο.

Όταν απεβίωσε ο Μητροφάνης,ο Άγιος τον διαδέχθηκε στον πατριαρχικό θρόνο της Βασιλεύουσας,το 314 μ.Χ.Το έτος 325 μ.Χ. συμμετείχε στις εργασίες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας,η οποία καταδίκασε την αίρεση του Αρείου.Κοιμήθηκε ειρηνικά το 337 μ.Χ. σε ηλικία 98 ετών.Ο Αλέξανδρος υπήρξε πρότυπο επισκόπου και εργάτη του Ευαγγελίου.Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 30 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ´. Τὴν ὡραιότητα.
Μύσται οὐράνιοι ἀποδεικνύμενοι, θεῖοι ἐκφάντορες τῷ κόσμῳ ὤφθητε, τὴν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ, ποιμάναντες θεαρέστως, ἱερὲ Ἀλέξανδρε, τῆς Τριάδος ὁ πρόμαχος, Ἰωάννη ἔνδοξε, ὁ τῆς χάριτος τρόφιμος, καὶ Παῦλε Ἱερέων ἀκρότης, ὅθεν ὑμᾶς ἀνευφημοῦμεν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα