Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Αμφιλόχιος Επίσκοπος Ικονίου

Έκπτωση 26%

Άγιος Αμφιλόχιος Επίσκοπος Ικονίου

ICO-KAR-106-AMFIL
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Αμφιλοχίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1500γρ.

O Άγιος Αμφιλόχιος ήταν Καππαδόκης στη καταγωγή και φίλος του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Αμφιλόχιος διακρίθηκε για τη μεγάλη του μόρφωση και ευσέβεια, γεγονός που τον ανέδειξε επίσκοπο Ικονίου το 344 μ.Χ. Μετέχοντας στη Β’ Οικουμενική Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, διακρίθηκε για τη δράση του, με αποτέλεσμα να αυξήσει το κύρος του και την επιρροή του και σε άλλες περιοχές. Με οδηγό τα θεόπνευστα λόγια του Αποστόλου Παύλου, συνέταξε σημαντικούς λόγους για την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη και αναδείχθηκε σε λαμπρή φυσιογνωμία.

Απεβίωσε εν ειρήνη το 394 μ.Χ. και η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 23 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.

Σοφίας τὴν ἔλλαψιν ὡς καθαρὸς μυηθείς, δογμάτων ὀρθότητος φωτοειδεὶς ἀστραπὰς ἐκλάμπεις τοῖς πέρασι σὺ γὰρ τὴν ἐν Τριάδι ὁμοούσιον φύσιν ἐκήρυξας, ἀσυγχύτως καθελῶν τὰς αἱρέσεις. Διό σε, ἱεράρχα Ἀμφιλόχιε, Χριστὸς ἐδόξασε.


Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα