Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ευστάθιος ο Μεγαλομάρτυρας

Έκπτωση 26%

Άγιος Ευστάθιος ο Μεγαλομάρτυρας

ICO-KAR-106-EFS
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ευσταθίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Ευστάθιος ήταν ανώτερος αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού και ονομαζόταν αρχικά Πλακίδας. Καθώς μια μέρα κυνηγούσε ένα ελάφι, άκουσε μια φωνή που τον καλούσε να γίνει χριστιανός. Πίστεψε σε αυτό το όραμα και ασπάστηκε την χριστιανική πίστη μαζί με την γυναίκα του και τα δυο παιδιά του. Ο αυτοκράτορας Τραϊανός μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό, τον καθαίρεσε και τον εξόρισε χωριστά από την οικογένεια του.

Μετά από χρόνια ο αυτοκράτορας επανάφερε τον Ευστάθιο στο ρωμαϊκό στράτευμα. Ο διάδοχος όμως του Τραϊανού, Αδριανός, απαίτησε από τον Άγιο να ξαναγίνει ειδωλολάτρης. Όταν αυτός αρνήθηκε, βασανίστηκε μέχρι θανάτου, μαζί με την οικογένειά του. Η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου στις 20 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Ἀγρευθεῖς οὐρανόθεν πρὸς εὐσέβειαν ἔνδοξε, τὴ τοῦ σοὶ ὀφθέντος δυνάμει, δι’ ἐλάφου Εὐστάθιε, ποικίλους καθυπέστης πειρασμούς, καὶ ἤστραψας ἐν ἄθλοις ἱεροίς, σὺν τὴ θεία σου συμβίω καὶ τοὶς υἱοίς, φαιδρύνων τοὺς βοώντας σοι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ δείξαντι σὲ ἐν παντί, Ἰὼβ παμμάκαρ δεύτερον.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα