Άγιος Ευστάθιος ο Μεγαλομάρτυρας

Έκπτωση 26%

Άγιος Ευστάθιος ο Μεγαλομάρτυρας

ICO-KAR-106-EFS
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1500γρ.

Ο Άγιος Ευστάθιος ήταν ανώτερος αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού και ονομαζόταν αρχικά Πλακίδας. Καθώς μια μέρα κυνηγούσε ένα ελάφι, άκουσε μια φωνή που τον καλούσε να γίνει χριστιανός. Πίστεψε σε αυτό το όραμα και ασπάστηκε την χριστιανική πίστη μαζί με την γυναίκα του και τα δυο παιδιά του. Ο αυτοκράτορας Τραϊανός μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό, τον καθαίρεσε και τον εξόρισε χωριστά από την οικογένεια του.

Μετά από χρόνια ο αυτοκράτορας επανέφερε τον Ευστάθιο στο ρωμαϊκό στράτευμα. Ο διάδοχος όμως του Τραϊανού, Αδριανός, απαίτησε από τον Άγιο να ξαναγίνει ειδωλολάτρης. Όταν αυτός αρνήθηκε, βασανίστηκε μέχρι θανάτου, μαζί με την οικογένειά του. Η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου στις 20 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Ἀγρευθεῖς οὐρανόθεν πρὸς εὐσέβειαν ἔνδοξε, τὴ τοῦ σοὶ ὀφθέντος δυνάμει, δι’ ἐλάφου Εὐστάθιε, ποικίλους καθυπέστης πειρασμούς, καὶ ἤστραψας ἐν ἄθλοις ἱεροίς, σὺν τὴ θεία σου συμβίω καὶ τοὶς υἱοίς, φαιδρύνων τοὺς βοώντας σοι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ δείξαντι σὲ ἐν παντί, Ἰὼβ παμμάκαρ δεύτερον.


Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα