Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

ICO-KAP-BI049-2015
 
Τιμή: 46,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Μεταξοτυπία (εικόνα) του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου σε ξύλο με πραγματικό φύλλο χρυσού.

Διαστάσεις : 20χ15,Βάρος εικόνας: 1kg.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής ήταν γιος του ιερέα Ζαχαρία και της Ελισάβετ.Ονομάστηκε Πρόδρομος,γιατί με το λόγο του προετοίμασε το δρόμο του Ιησού Χριστού και Βαπτιστής,γιατί βάπτιζε τους χριστιανούς στον Ιορδάνη ποταμό.Ήταν συγγενής του Χριστού και ζούσε ασκητικό βίο στην έρημο.Κήρυττε με πάθος το Λόγο του Θεού και κατακεραύνωνε την ανηθικότητα και τον φαρισαϊσμό της εποχής.Μάλιστα,δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική στον ηγεμόνα της Ιουδαίας Ηρώδη Αντύπα,ο οποίος διατηρούσε παράνομη σχέση με την Ηρωδιάδα,σύζυγο του αδελφού του.

Ο Άγιος Ιωαννής φυλακίστηκε για τη δράση του από τον Ηρώδη Αντύπα και με προτροπή της Σαλώμης,κόρης της Ηρωδιάδας,διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του.Ο Πρόδρομος τάφηκε στη πόλη Σεβαστή και η Τίμια Χείρα του Βαπτιστή μεταφέρθηκε από τον διάκονο Ιώβ στην Κωνσταντινούπολη,όπου τοποθετήθηκε στα αυτοκρατορικά ανάκτορα.Η μνήμη του τελευταίου και μεγαλύτερου προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 7 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β’.
Μνήμη δικαίου μετ᾽ ἐγκωμίων· σοί δέ ἀρκέσει ἡ μαρτυρία τοῦ Κυρίου Πρόδρομε· ἀνεδείχθης γάρ ὄντως καί Προφητῶν σεβασμιώτερος, ὅτι καί ἐν ῥείθροις βαπτίσαι κατηξιώθης τόν κηρυττόμενον· ὅθεν τῆς ἀληθείας ὑπεραθλήσας, χαίρων εὐηγγελίσω καί τοῖς ἐν ᾅδῃ, Θεόν φανερωθέντα ἐν σαρκί, τόν αἴροντα τήν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου, καί παρέχοντα ἡμῖν τό μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα