Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Έκπτωση 26%

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

ICO-KAR-106-JOHN.THE
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ήταν ένας από τους δώδεκα Αποστόλους και ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού Χριστού. Γεννήθηκε στη Γαλιλαία από φτωχή οικογένεια και πριν λάβει το αποστολικό αξίωμα ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά. Ήταν γιος του Ζεβεδαίου και της Σαλώμης και αδελφός του Αποστόλου Ιακώβου. Ακολούθησε τον Ιησού Χριστό, μαζί με τον Απόστολο Πέτρο, μέχρι το Σταυρό του Μαρτυρίου και ύστερα παρέλαβε υπό την προστασία του τη Παναγία. Όταν η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ., ο Άγιος μετέβη στην Έφεσο και αργότερα, εν μέσω βασανιστηρίων, εξορίσθηκε στην Πάτμο, όπου έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης. Πέθανε εν ειρήνη στην Έφεσο περίπου το έτος 100 μ.Χ.

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης και ο συγγραφέας του 4ου κατά σειρά Ευαγγελίου στην Καινή Διαθήκη, το θεολογικότερο όλων, γι'αυτό το λόγο ονομάσθηκε από την Εκκλησία Θεολόγος. Εκτός από το Ευαγγέλιο και την Αποκάλυψη, είναι δημιουργός και τριών Καθολικών Επιστολών. Μαζί με τον Απόστολο Πέτρο, ήταν από τους πρώτους που κήρυξαν σε όλο τον κόσμο το Λόγο του Κυρίου, μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Η φράση που συνεχώς έλεγε στους μαθητές του ήταν η εξής: «Τεκνία, αγαπάτε αλλήλους». Η μνήμη του Αποστόλου Ιωάννου εορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β’.
Ἀπόστολε Χριστῷ τῷ Θεῷ ἠγαπηπημένε, ἐπιτάχυνον, ῥῦσαι λαὸν ἀναπολόγητον, δέχεταί σε προσπίπτοντα, ὁ ἐπιπεσόντα τῷ στήθει καταδεξάμενος· ὃν ἱκέτευε, Θεολόγε, καὶ ἐπίμονον νέφος ἐθνῶν διασκεδάσαι, αἰτούμενος ἡμῖν εἰρήνην, καὶ τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα