Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ησαΐας ο Προφήτης

Έκπτωση 26%

Άγιος Ησαΐας ο Προφήτης

ICO-KAR-106-ISA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Ησαΐας γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ περίπου το 765 π.Χ. και θεωρείται ο μέγιστος των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης. Καταγόταν από σπουδαία και αριστοκρατική οικογένεια και διέμενε μόνιμα στην Ιερουσαλήμ. Η κλήση του Ησαΐα στο προφητικό αξίωμα πραγματοποιήθηκε με θείο όραμα το 738 π.Χ. Ήταν ιδιαίτερα ευφυής και πνευματικά συγκροτημένος, με αποτέλεσμα να ασκεί τεράστια επιρροή στο λαό. Ο προφήτης έδρασε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το βασίλειο του Ισραήλ, όπου κυριαρχούσε η ανομία, η αμαρτία και η εκτροπή προς τον ειδωλολατρισμό. Κύριο μέλημά του ήταν η προσήλωση στη πίστη και η καταπολέμηση της διαφθοράς των ηθών.

Ο Ησαΐας είναι ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης και χαρακτηρίστηκε από τους Πατέρες της Εκκλησίας ως ο «ευαγγελιστής προφήτης». Το ιερό λείψανό του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, επί αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β' (408 - 450 μ.Χ.) και κατατέθηκε στο ναό του Αγίου Μάρτυρα Λαυρεντίου που ήταν πλησίον των Βλαχερνών. Απότμημα Κάρας του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Η χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 9 Μαΐου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β’.
Τοῦ Προφήτου σου Ἡσαῒου, τὴν μνήμην Κύριε ἑορτάζοντες, δι᾽ αὐτοῦ σε δυσωποῦμεν, Σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα