Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Κλήμης του Σαγματά

Άγιος Κλήμης του Σαγματά

ICO-KAR-106-KLI
 
Τιμή: 7,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία του Αγίου Κλήμη του Σαγματά με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Ο Άγιος Κλήμης καταγόταν από την Αθήνα και οι γονείς του υπήρξαν ευσεβείς χριστιανοί. Ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του χριστιανισμού και σε ηλικία 30 ετών αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Ασκήτεψε στη μονή του Οσίου Μελετίου στον Κιθαιρώνα, όπου αφοσιώθηκε πλήρως στην προσευχή στον Θεό Πατέρα.

Ο Όσιος Κλήμης μετέβη αργότερα στο όρος του Σαγματά και συνέχισε την άσκησή του σε ένα σπήλαιο. Εκεί, παρέμεινε για πολλά χρόνια και έγινε καθοδηγητής πολλών μοναχών. Κοιμήθηκε εν ειρήνη το έτος 1111 μ.Χ. Η Κάρα του Αγίου βρίσκεται στην ομώνυμη Μονή Θηβών. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 26 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ήχος α'.

Τον πλούτον και την δόξαν του ματαίου αιώνος εμίσησας θεόφρων, οσιώτατε Κλήμης, και όρος κατέλαβες τραχύ, εν ω προσομίλεις τω Θεώ, διά τούτο συνελθόντες, επαξίως ευφημούμεν σε: δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σου πάσι ιάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα