Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Κωνσταντίνος ο Ισαπόστολος

Έκπτωση 26%

Άγιος Κωνσταντίνος ο Ισαπόστολος

ICO-KAR-106-KON
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

!!Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Κωνσταντίνου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF .

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 274 μ.Χ. και ήταν στρατιωτικός στο επάγγελμα. Διακρίθηκε για την ανδρεία του και ανήλθε πολύ γρήγορα στα ανώτατα αξιώματα. Με τη βοήθεια του Θεού νίκησε τους εχθρούς του και μετέφερε την πρωτεύουσα του Ρωμαϊκού κράτους στην Κωνσταντινούπολη. Απέστειλε την μητέρα του Αγία Ελένη στους Αγίους Τόπους για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Ήταν ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας που ασπάστηκε τον χριστιανισμό. Λίγο πριν πεθάνει βαπτίστηκε χριστιανός. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 327 μ.Χ., σε ηλικία 63 ετών.

Μία ωμοπλάτη του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται στη Μονή Κωνσταμονίτου Αγίου Όρους. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκονται στη Μονή Κύκκου Κύπρου και στις Λαύρες Αγίας Τριάδος - Αγίου Σεργίου Μόσχας και Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως. Ο Άγιος είναι πολιούχος του Καστελόριζου και η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 21 Μαΐου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ’.

Τοῦ Σταυροῦ σου τὸν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος, καὶ ὡς ὁ Παῦλος τὴν κλῆσιν οὐκ ἐξ ἀνθρώπων δεξάμενος, ὁ ἐν βασιλεῦσιν, Ἀπόστολός σου Κύριε, Βασιλεύουσαν πόλιν τῇ χειρὶ σου παρέθετο· ἣν περίσωζε διὰ παντὸς ἐν εἰρήνη, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, μόνε Φιλάνθρωπε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα