Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Μακάριος ο Νοταράς

Έκπτωση 26%

Άγιος Μακάριος ο Νοταράς

ICO-KAR-106-MAK
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Μακάριος, κατά κόσμον Μιχαήλ Νοταράς, γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Κορινθίας το 1731 μ.Χ. Ο πατέρας του ονομαζόταν Γεώργιος και η μητέρα του Αναστασία. Σε ηλικία 15 ετών πήγε στη Κεφαλονιά, όπου διδάχθηκε από τον Ευστάθιο και αργότερα μετέβη στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου για να ασκητέψει. Το 1764 μ.Χ. ανακηρύχθηκε Αρχιεπίσκοπος Κορίνθου διαδεχόμενος τον μητροπολίτη Παρθένιο. Μετά τα Ορλωφικά, φεύγει για τη Ζάκυνθο μαζί με την οικογένειά του και εκεί συναντά τον Νικηφόρο Θεοτόκη.

Ο Άγιος Μακάριος θα βρεθεί στην Ύδρα το 1773 μ.Χ., όπου συναντά τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη. Αργότερα μεταβαίνει στη Χίο και έπειτα στο Άγιον Όρος. Εκεί αρνείται να τελέσει μνημόσυνο στη Μονή Κουτλουμουσίου ημέρα Κυριακή και γίνεται η αφορμή να ξεσπάσει η Κολυβαδική κρίση. Οι αντικολλυβάδες θα τον καταγγείλουν στον Πατριάρχη Σωφρόνιο, με συνέπεια να φύγει, απογοητευμένος, από το Περιβόλι της Παναγίας. Θα επιστρέψει στο Άγιο Όρος μετά το θάνατο του πατέρα του. Το 1790 μ.Χ. θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Χίο και θα ασχοληθεί με το ιεραποστολικό του έργο και τη συγγραφή θρησκευτικών βιβλίων. Απεβίωσε ειρηνικά το 1805 μ.Χ. Η μνήμη του τιμάται στις 17 Απριλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τὸν Κορίνθου ποιμένα τὸν τῷ ὄντι Μακάριον, τὸν Θεοῦ πρόνοια τῆς Χίου, ἀναφανέντα κοσμήτορα, ἐν πράξεσιν ὁμοὺ καὶ διδαχαίς, τιμῶμεν σὲ ἐν ὕμνοις καὶ ὠδαίς- θεραπεύεις γὰρ νοσοῦντας, καὶ ἀπελαύνεις ἀκάθαρτα πνεύματα. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ τὰ ὀστά σου πηγὴν θαυμάτων ἀναδείξαντι.


Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα