Άγιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος

Έκπτωση 26%

Άγιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος

ICO-KAR-106-ONOU
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ονουφρίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF .

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Ο Όσιος Ονούφριος καταγόταν από την Περσία και από πολύ μικρός είχε την επιθυμία να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον Θεό. Αρχικά εντάχθηκε σε ένα κοινόβιο, όπου έζησε αρκετά χρόνια και έπειτα αποφάσισε να πάει στην έρημο για περισσότερη πνευματική άσκηση και σωματική εγκράτεια. Στην έρημο συνάντησε τον Ερμία, ο οποίος τον οδήγησε σε μία καλύβη κάτω από έναν πελώριο φοίνικα.

Σε αυτήν την καλύβη ο Άγιος έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του και απέκτησε μεγάλη φήμη, με αποτέλεσμα να τον επισκέπτονται πολλοί ερημίτες για να λάβουν τις συμβουλές του. Ο Ονούφριος πέθανε ειρηνικά και θάφτηκε από τον Όσιο Πανφούτιο, κάτω από τον πελώριο φοίνικα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουνίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Τῶν Ἀγγέλων τὸν βίον ἐν σαρκὶ μιμησάμενοι, ὤφθητε ἐρήμου πολίται, καὶ χαρίτων κειμήλια, Ὀνούφριε Αἰγύπτου καλλονή, καὶ Πέτρε τῶν ἐν Ἄθῳ ὁ φωστήρ· διὰ τοῦτο τοὺς ἀγῶνας ὑμῶν ἀεί, τιμῶμεν ἀναμέλποντες· δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι δι' ὑμῶν πάσιν ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα