Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Πέτρος ο Απόστολος

Άγιος Πέτρος ο Απόστολος

ICO-KAP-BI066-3022
 
Τιμή: 80,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

Σε Απόθεμα
+

Μεταξοτυπία (εικόνα) του Αγίου Πέτρου σε ξύλο με πραγματικό φύλλο χρυσού.

Διαστάσεις: 30χ22, Βάρος εικόνας: 1kg.

Ο Άγιος Πέτρος ο Απόστολος ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Χριστού,με καταγωγή από τη Βησθαϊδά της Γαλιλαίας.Τα αρχικό του όνομα ήταν Σίμων και ήταν ψαράς στο επάγγελμα.Ο Ιησούς τον ονόμασε Πέτρο,γιατί θα ήταν η πέτρα πάνω στην οποία θα έχτιζε την εκκλησία Του.Στη λίμνη της Γεννησαρέτ γνώρισε τον Χριστό και έγινε πιστός στρατιώτης Του.

Λίγο πριν τη Σταύρωση του Κυρίου,ο Πέτρος τον αρνήθηκε τρεις φορές.Ο Χριστός συγχώρεσε τον μαθητή Του και από τότε ο Πέτρος έγινε αληθινός βράχος πίστεως και πρωτοκορυφαίος Απόστολος.Κήρυξε το Ευαγγέλιο στα Ιεροσόλυμα,στη Παλαιστίνη,στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο.Στη Ρώμη,σύμφωνα με την παράδοση,βρήκε μαρτυρικό θάνατο δια της σταυρώσεως το 67 μ.Χ.Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πέτρου βρίσκονται στις Μονές Ιβήρων και Παντελεήμονος Αγίου Όρους.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 29 Ιουνίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Οἱ τῶν Ἀποστόλων πρωτόθρονοι, καὶ τῆς Οἰκουμένης διδάσκαλοι, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων πρεσβεύσατε, εἰρήνην τῆ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.


Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα