Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας

Έκπτωση 26%

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας

ICO-KAR-106-STEF
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1500γρ.

Ο Άγιος Στέφανος ήταν ο πρώτος στη σειρά μεταξύ των επτά διακόνων που είχαν εκλεγεί, μετά από υπόδειξη των Αποστόλων, με σκοπό να μεριμνούν για τις χήρες και τους φτωχούς της Ιερουσαλήμ. Ο Στέφανος ήταν άνθρωπος γεμάτος πίστη και αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο κήρυγμα του Λόγου του Χριστού. Επίσης, διακρινόταν για την θαυματουργική και φιλανθρωπική του δράση, γεγονός που προκάλεσε το φθόνο και το μίσος των Ιουδαίων. Οι τελευταίοι μη μπορώντας να τον αντιμετωπίσουν τον κατηγόρησαν, ψευδώς, ότι βλασφημούσε τον Θεό και τον Μωυσή.

Ο Στέφανος οδηγήθηκε μπροστά στο Συνέδριο των Ιουδαίων για να απολογηθεί. Η απολογία του ήταν καταπέλτης ενάντια στους θρησκευτικούς άρχοντες των Ιουδαίων, με συνέπεια τα μέλη του Συνεδρίου να τον οδηγήσουν έξω από την πόλη της Ιερουσαλήμ και να τον θανατώσουν με λιθοβολισμό. Ο Άγιος ήταν ο πρώτος χριστιανός που μαρτύρησε, γι'αυτό και ονομάστηκε Πρωτομάρτυρας. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 27 Δεκεμβρίου εκάστου έτους. Ο Άγιος Στέφανος είναι πολιούχος της Σκύδρας και της Αρναίας.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Βασίλειον διάδημα, ἐστέφθη σὴ κορυφή, ἐξ ἄθλων ὧν ὑπέμεινας, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, Μαρτύρων Πρωτόαθλε· σὺ γὰρ τὴν Ἰουδαίων, ἀπελέγξας μανίαν, εἶδες σου τὸν Σωτῆρα, τοῦ Πατρὸς δεξιόθεν. Αὐτὸν οὖν ἐκδυσώπει ἀεί, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα