Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Θεοδόσιος ο Κοινοβιάρχης

Έκπτωση 26%

Άγιος Θεοδόσιος ο Κοινοβιάρχης

ICO-KAR-106-TEOD
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1500γρ.

Ο Άγιος Θεοδόσιος καταγόταν από το χωριό Μωγαρισού της Καππαδοκίας και έζησε στα χρόνια του Λέοντος του Μεγάλου και του Αναστασίου του Δικόρου. Οι ευσεβείς γονείς του τον μεγάλωσαν σύμφωνα με τα χριστιανικά ιδεώδη. Σε πολύ μικρή ηλικία έγινε μοναχός και ασκήτεψε κοντά στον Συμεών τον Στυλίτη και τον ησυχαστή Λογγίνο. Απέκτησε γρήγορα μεγάλη φήμη, με αποτέλεσμα να ιδρύσει κοντά στη Βηθλεέμ μεγάλο μοναστηριακό συγκρότημα με γηροκομείο και νοσοκομείο.

Ο Πατριάρχης των Ιεροσολύμων τον διόρισε γενικό επόπτη όλων των κοινοβίων της Παλαιστίνης, γι'αυτό και ονομάστηκε κοινοβιάρχης. Ο αυτοκράτορας Αναστάσιος τον εξόρισε λόγω της δράσης του εναντίον των αιρετικών. Ο Άγιος Θεοδόσιος απεβίωσε σε ηλικία 105 ετών,το 529 μ.Χ. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 11 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλάγιος α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Ἀρεταὶς θεοσδότοις ἐκλάμψας ὅσιε, Μοναστικῆς πολιτείας ὤφθης λαμπρὸς χαρακτήρ, καὶ φωστὴρ θεοειδὴς Πάτερ καὶ ἔξαρχος, Θεοδόσιε σοφέ, τῶν Ἀγγέλων μιμητά, θεράπων ὁ τῆς Τριάδος ἣν ἐκδυσώπει ἀπαύστως,ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα