Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας

Έκπτωση 26%

Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας

ICO-KAR-106-TRI
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1500γρ.

Ο Άγιος Τρύφων γεννήθηκε στη Λάμψακο της Φρυγίας της Μικράς Ασίας από φτωχούς αλλά ευσεβείς γονείς. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να μελετά τον Λόγο του Θεού, με αποτέλεσμα να του δοθεί η δύναμη να θεραπεύει και να νικά τον Σατανά. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα και ο αυτοκράτορας Γορδιανός τον κάλεσε να θεραπεύσει την δαιμονισμένη κόρη του, όπως και έγινε. Το θαύμα αυτό έγινε η αφορμή για να ασπαστούν τον χριστιανισμό πολλοί ειδωλολάτρες.

Μετά τον θάνατο του Γορδιανού, στον αυτοκρατορικό θρόνο ανήλθε ο Δέκιος, ο οποίος άρχισε διωγμούς κατά των χριστιανών. Η δράση του Αγίου ενόχλησε τον ειδωλολάτρη έπαρχο της περιοχής Ακυλίνο, ο οποίος διέταξε την σύλληψη του. Ο Τρύφων υπέστη φρικτά βασανιστήρια, όμως έμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Τελικά, παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο το έτος 250 μ.Χ. Ο Άγιος θεωρείται ο προστάτης των αμπελουργών και των γεωργών. Η Κάρα του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους. Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 1 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Τρυφὴν τὴν ἀκήρατον, ἰχνηλατῶν ἐκ παιδός, βασάνους ὑπήνεγκας, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, καὶ ἤθλησας ἄριστα ὅθεν τὴν τῶν θαυμάτων, κομισάμενος χάριν, λύτρωσαι πάσης βλάβης, καὶ παντοίας ἀνάγκης, Τρύφων Μεγαλομάρτυς, τοὺς σὲ μακαρίζοντας.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα