Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας

Έκπτωση 26%

Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας

ICO-KAR-106-XRIST
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Χριστοφόρου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Χριστόφορος έζησε και μαρτύρησε την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Δέκιος. Καταγόταν από βάρβαρη φυλή και αρχικά ονομαζόταν Ρέπροβος. Στην Αντιόχεια, όπου μεταφέρθηκε αιχμάλωτος, ασπάστηκε την χριστιανική πίστη και βαπτίστηκε χριστιανός από τον επίσκοπο Βαβύλα, λαμβάνοντας το όνομα Χριστόφορος.

Κάποια ημέρα, υπεραπίστηκε χριστιανούς που διώκονταν από ειδωλολάτρες, με συνέπεια να τον καταγγείλουν στον Δέκιο, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του. Ο Άγιος κατόρθωσε με θαυματουργικό τρόπο να πολλαπλασιάσει τον άρτο για να χορτάσει τους πεινασμένους στρατιώτες που τον κυνηγούσαν. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες βαπτίστηκαν χριστιανοί προκαλώντας την οργή του αυτοκράτορα, με συνέπεια να συλληφθούν και να αποκεφαλιστούν.

Ο Δέκιος προσπάθησε με κολακείες να μεταπείσει τον Χριστόφορο να ασπαστεί τα είδωλα και του έστειλε δύο γυναίκες ελευθέρων ηθών για να τον ευχαριστήσει. Με την προτροπή του Αγίου, οι γυναίκες αυτές βαπτίστηκαν χριστιανές και έπειτα βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Ο αυτοκράτορας εξαγριώθηκε και διέταξε τον αποκεφαλισμό του Χριστοφόρου. Η μνήμη του τιμάται στις 9 Μαΐου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Στολαῖς ταῖς ἐξ αἵματος, ὡραϊζόμενος, Κυρίῳ παρίστασαι, τῷ Βασιλεῖ οὐρανῶν, Χριστοφόρε ἀοίδιμε· ὅθεν σὺν Ἀσωμάτων, καὶ Μαρτύρων χορείαις, ᾄδεις τῆ τρισαγίῳ, καὶ φρικτῇ μελωδίᾳ· διὸ ταῖς ἱκεσίαις ταῖς σαῖς, σῶζε τοὺς δούλους σου.
Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα