Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Η Σύναξις των Ασωμάτων

Έκπτωση 15%

Η Σύναξις των Ασωμάτων

KAR-1064720
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Σύναξης των Ασωμάτων με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση οι Άγγελοι ήταν η πρώτη δημιουργική πράξη του Θεού. Οι Άγγελοι διαιρούνται σε τρεις Τάξεις και εννέα ουράνια Τάγματα. Όταν ο Εωσφόρος επαναστάτησε κατά του Θεού και οδηγήθηκε σε πτώση μαζί με ένα Τάγμα Αγγέλων, συγκεντρώθηκαν όλοι οι Άγιοι Άγγελοι για να εκφράσουν τη πίστη τους και για να μην αποσκιρτήσουν από τον Δημιουργό.

Επικεφαλής των Αγγελικών Ταγμάτων είναι οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο Μιχαήλ είναι ο πιο ένδοξος ταξιάρχης των ασωμάτων Δυνάμεων και τον συναντάμε στη Παλαιά Διαθήκη. Τον αρχάγγελο Γαβριήλ τον συναντάμε στη Καινή Διαθήκη. Ήταν αυτός που έφερε την είδηση της γέννησης της Παναγίας στους γονείς Της.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στις 8 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Τῶν οὐρανίωv στρατιῶν Ἀρχιστράτηγοι, δυσωποῦμεv ὑμᾶς ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵvα ταῖς ὑμῶv δεήσεσι, τειχίσητε ἡμᾶς, σκέπῃ τῶν πτερύγωv, τῆς ἀΰλου ὑμῶν δόξης, φρουροῦvτες ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτεvῶς καὶ βοῶντας· Ἐκ τῶν κινδύνων λυτρώσασθε ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν ἄνω Δυνάμεων.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα