Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Η Γέννησις Του Χριστού

Έκπτωση 27%

Η Γέννησις Του Χριστού

ICO-KAR-1078-GENISIS
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Γέννησης του Ιησού Χριστού παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει την κατά σάρκα γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού από την Υπεραγία Θεοτόκο στις 25 Δεκεμβρίου εκάστου έτους. Ο Ιωσήφ μαζί με την εγκυμονούσα Μαρία ξεκίνησαν για την Βηθλεέμ για να απογραφούν εκεί, μετά την διαταγή που εξέδωσε ο Καίσαρας Αύγουστος για απογραφή του πληθυσμού του ρωμαϊκού κράτους. Όταν έφτασαν στην Βηθλεέμ, δεν κατάφεραν να βρουν μέρος για να ξεκουραστούν, παρά μόνο μια φτωχική σπηλιά. Εκεί η Παναγία έφερε στο κόσμο τον Ιησού Χριστό, τον σπαργάνωσε και τον έβαλε στη φάτνη των αλόγων. Από τότε όλοι οι ευσεβείς χριστιανοί ψάλλουν τον εξής ύμνο: «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία».

Ο Πατριάρχης Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, το 397 μ.Χ., καθιέρωσε για πρώτη φορά τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως· ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες, ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο, σὲ προσκυνεῖν, τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης, καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν, Κύριε δόξα σοι.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα