Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Το Άγιον Μανδήλιον

Έκπτωση 15%

Το Άγιον Μανδήλιον

KAR-1064542
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Μανδηλίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14cm.~360gr. / 24x18cm.~600gr / 32x24cm.~1150gr. / 45x35cm.~2000gr.

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, ο τοπάρχης της Έδεσσας Βασιλιάς Άβγαρος έπασχε από την ασθένεια της λέπρας. Όταν πληροφορήθηκε για τη θαύματα που έκανε ο Ιησούς Χριστός, έστειλε τον αγγελιοφόρο του Ανανία στην Ιερουσαλήμ για να συναντήσει τον Χριστό και να του παραδώσει μια επιστολή. Καθώς ο Ανανίας άκουγε την διδασκαλία του Θεανθρώπου, προσπάθησε να αποτυπώσει την εικόνα Του στο χαρτί. Βλέποντας τον ο Ιησούς ζήτησε από τους μαθητές Του νερό για να πλυθεί και σκούπισε το πρόσωπό Του με ένα ύφασμα. Στο ύφασμα αποτυπώθηκε με θαυματουργικό τρόπο η Θεία του Μορφή και το παρέδωσε στον Ανανία για το στείλει στον Άβγαρο. Μόλις ο Βασιλιάς παρέλαβε το Άγιο Μανδήλιο θεραπεύτηκε και ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη.

Το Άγιο Μανδήλιο είναι ένα από τα απολεσθέντα κειμήλια της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το οποίο χάθηκε από την Κωνσταντινούπολη κατά την άλωση της από τους σταυροφόρους το 1204 μ.Χ. «Η Ανάμνηση της εισόδου της αχειροτεύκτου μορφής του Κυρίου εκ της Εδεσσηνών πόλεως εις την Βασιλίδα» εορτάζεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 16 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β’.

Τὴν ἄχραντον Εἰκόνα σου, προσκυνοῦμεν ἀγαθέ, αἰτούμενοι συγχώρησιν τῶν πταισμάτων ἡμῶν, Χριστὲ ὁ Θεός, βουλήσει γὰρ ηὐδόκησας σαρκί, ἀνελθεῖν ἐν τῷ Σταυρῷ, ἵνα ῥύσῃ οὓς ἔπλασας, ἐκ τῆς δουλείας τοῦ ἐχθροῦ· ὅθεν εὐχαρίστως βοῶμέν σοι, Χαρᾶς ἐπλήρωσας τὰ πάντα, ὁ Σωτὴρ ἡμῶν, παραγενόμενος εἰς τὸ σῶσαι τὸν κόσμον.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα