Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΝΟ

Yπέροχα γιουβαρλάκια με πάπρικα, χυμό λεμονιού, άνηθο, μαϊντανό και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Υλικά

  • τονος 2 κονσέρβες
  • κρεμμυδι 2 μέτρια
  • ρυζι 1 κούπα γλασέ
  • καρότο 1 μεγάλο
  • άνηθος Μπόλικος
  • μαιντανος Μπόλικος
  • ελαιολαδο Λίγο
  • αλατι Κατά βούληση
  • πιπέρι Κατά βούληση
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο για να δέσει η ζύμη
  • Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
  • λεμονι Χυμό από 1

Για το αλεύρωμα

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
  • Για την σούπα
  • κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
  • ελαιολαδο Λίγο
  • αλατι Μπόλικο
  • πιπέρι Μπόλικο
  • λεμονι Χυμός από 1
  • κύβοι λαχανικών 2
  • πατατες 2 μέτριες
  • καρότο 1


Προεργασία για τα γιουβαρλάκια

Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια. Τρίβουμε το καρότο στο ψιλό του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια

Αρχικά στραγγίζουμε τις κονσέρβες από το λάδι τους και τους βάζουμε σε μία λεκάνη. Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ρύζι, το τριμμένο καρότο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα.

Επίσης προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνοντας μέχρι να δέσει η ζύμη του τόνου. Βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα αλουμινόχαρτο και αφού πλάθουμε τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές.


Εκτέλεση για την σούπα

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιμένουμε να διαλυθούν οι κύβοι λαχανικών. Κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε κύβους και τα ρίχνουμε με το που το νερό αρχίσει να βράζει έτσι ώστε να χυλώσει η σούπα αργότερα.

Αφού αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια τα βάζουμε στο νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην διαλυθούν. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια παίρνουμε τον χυμό λεμονιού για την σούπα και ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ.


Tip

Αντί για ρύζι γλασέ μπορούμε να βάλουμε ρύζι Καρολίνα. Η καπνιστή πάπρικα είναι προαιρετική.