Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Πρόσφορο και Άρτος

Έκπτωση 8%

Πρόσφορο και Άρτος

BOO-STAM-39733
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 8,70
Κερδίζετε: 0,80 (8%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά μας είδη

Εξαντλήθηκε

Πρόσφορο και Άρτος

Το πρόσφορο κατέχει μια πολύ κεντρική θέση στην εκκλησιαστική ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, καθώς αποτελεί με πολλούς τρόπους σημείο αναφοράς για τον καθένα από εμάς: σιτάρι, δηλαδή δώρο του Θεού, ζύμωμα, δηλαδή δική μας προσφορά, αντίδωρο, δηλαδή μετοχή ευλογίας και αγιασμού. και πάνω απ' όλα το Σώμα του Χριστού. Οι δύο συγγραφείς και οι εκδόσεις ΑΘΩΣ, μ' αυτό το βιβλίο, θέλησαν να μοιραστούν με τον/την αναγνώστη/τρια, ύστερα από έρευνα, πολύτιμες πληροφορίες για την παράδοση του πρόσφορου. Στα περιεχόμενά του αναλύονται η θέση του πρόσφορου στην Θεία Λειτουργία, γίνεται αναδρομή στην ιστορία της σφραγίδας, δίνονται ακριβείς και λεπτομερείς οδηγίες για την παρασκευή του καθώς και του Άρτου, προτείνονται τα βήματα για την παρασκευή από παιδιά στα πλαίσια της κατήχησης, ενώ τέλος παρατίθενται κείμενα (αγιολογικές και θαυματουργικές μαρτυρίες, διηγήματα) και ποιήματα σχετικά με το πρόσφορο.

Για τον ερευνητή στο τέλος του βιβλίου γίνεται αναφορά σε εκτενή ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικό φωτογραφικό παράρτημα από την παρασκευή πρόσφορου στον Αρχάγγελο της Ρόδου όπου καταγράφεται η διαδικασία παρασκευής πρόσφορου από την κυρία Χαριστούλα Κάντακα. Το βιβλίο περιέχει επίσης αναλυτική φωτογράφιση των βημάτων της παρασκευής στην κουζίνα ενός σύγχρονου σπιτιού που έγινε από τους Χαρά Χατζημιχάλη, Τρύφωνα Τσάτσαρο και Χάρη Σεϊτανίδη.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Νικόλαο Πλανά (σελ. 43): Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς (+ 1932) λειτουργούσε καθημερινά επί 50 σχεδόν χρόνια. Πάντοτε σχεδόν τα Πρόσφορα τα έφερναν οι πιστοί και στα λίγες περιπτώσεις που δεν είχαν φέρει, έπαιρνε από τους φούρνους της περιοχής. Μια μέρα όμως βρέθηκε στον Όρθρο χωρίς ούτε ένα πρόσφορο. Στενοχωρήθηκε πολύ. Έστειλε κάποιον να ψάξει στους φούρνο. Τίποτε. Δεν υπήρχε πρόσφορο. Το εκκλησίασμα πληροφορήθηκε την έλλειψη και επικράτησε αμηχανία. Ξαφνικά τον είδαν να βγαίνει στην Ωραία Πύλη κρατώντας ένα ολόφρεσκο πρόσφορο. - Κοιτάξτε παιδιά μου», είπε, τι σημείο μου έκανε ο Θεός. Είχε βρει το πρόσφορο επάνω στην Αγία Τράπεζα.

Σελίδες: 96, Διαστάσεις: 17Χ24Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

Έκπτωση 17%
7,50 6,20
Παραδοσιακές Αγιορείτικες συνταγές (ρώσικα) Έκπτωση 9%
11,00 9,99
Έκπτωση 3%
20,00 19,40
Έκπτωση 10%
29,00 26,00