Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιοι Δημήτριος & Γεώργιος

Έκπτωση 15%

Άγιοι Δημήτριος & Γεώργιος

ICO-KAR-106-DIM.GEO
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) των Αγίων Δημητρίου και Γεωργίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF .

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη περίπου το 280 μ.Χ., όταν αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Μαξιμιανός. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και ανήλθε γρήγορα στα υψηλά αξιώματα του ρωμαϊκού στρατού. Ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη και έγινε κήρυκας του Λόγου του Θεού στη Θεσσαλονίκη. Δίδασκε την Αγία Γραφή σε νεαρούς μαθητές σε υπόγειες στοές της πόλης, γεγονός που προκάλεσε το μίσος των ειδωλολατρών. Ο Δημήτριος συνελήφθη για τη δράση του και οδηγήθηκε μπροστά στον Μαξιμιανό. Ο αυτοκράτορας ζήτησε από τον Άγιο να απαρνηθεί τη πίστη του και όταν εκείνος αρνήθηκε, διέταξε τη φυλάκισή του και τη θανάτωσή του. Η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 26 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας γεννήθηκε στη Νικομήδεια της Βιθυνίας μεταξύ των ετών 275 και 281 μ.Χ. Ο πατέρας του Γερόντιος, στρατιωτικός στο επάγγελμα, καταγόταν από την Καππαδοκία. Η μητέρα του ονομαζόταν Πολυχρονία και είχε καταγωγή από τη Λύδδα της Παλαιστίνης. Ο Γεώργιος ανατράφηκε μέσα σε ένα χριστιανικό περιβάλλον, αφού οι γονείς του είχαν βαπτιστεί χριστιανοί. Σε μικρή ηλικία, ο Άγιος εντάχθηκε στις τάξεις του Ρωμαϊκού στρατού και ξεχώρισε για την ανδρεία του, με αποτέλεσμα να γίνει σύντομα διοικητής της αυτοκρατορικής φρουράς. Όταν το 303 μ.Χ. ο Διοκλητιανός ξεκίνησε τους άγριους διωγμούς εναντίον των χριστιανών, ο Γεώργιος αρνήθηκε να υπακούσει στις διαταγές και θανατώθηκε δια αποκεφαλισμού. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στις 23 Απριλίου.

Ἀπολυτίκιον του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα

Ἦχος δ’.

Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής, καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Ἀπολυτίκιον του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη

Ἦχος γ’.

Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα