Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Φωκάς o Ιερομάρτυρας

Έκπτωση 15%

Άγιος Φωκάς o Ιερομάρτυρας

KAR-1066880
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Φωκά με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Φωκάς ο Ιερομάρτυρας είχε καταγωγή από την Σινώπη του Πόντου και έζησε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ., κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Τραϊανού. Οι γονείς του Φωκά, Πάμφυλος και Μαρία, ήταν ιδιαίτερα ευσεβείς και μετέφεραν την πίστη τους στον υιό τους. Από πολύ μικρή ηλικία, μελετούσε τις Ιερές Γραφές και διακρίθηκε για την ειλικρινή αγάπη του προς το Θεό. Ο Άγιος, με την προτροπή των ευσεβών χριστιανών, έγινε ιερέας και αργότερα αναδείχθηκε Επίσκοπος Σινώπης. Ταυτόχρονα με την ιεραποστολική του δραστηριότητα, έκανε και πολλά θαύματα, γεγονός που ενόχλησε τους ειδωλολάτρες της περιοχής και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του.

Μπροστά στον έπαρχο Αφρικανό ομολόγησε την πίστη του και εκείνος, βρίζοντας, προσπάθησε να τον χτυπήσει. Ο έπαρχος τότε, έπεσε νεκρός από ένα τρομερό σεισμό, όμως ο Άγιος τον ανάστησε. Έπειτα ο Φωκάς οδηγήθηκε στον αυτοκράτορα και βασανίστηκε ανηλεώς, ώσπου παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο. Η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά την ιερά μνήμη του στις 22 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Ἐκ βρέφους τοῦ Πνεύματος, ὀφθεῖς δοχεῖον λαμπρόν, θαυμάτων ἐπλούτησας, τὴν παρ' αὐτοῦ δωρεάν, Φωκὰ Ἱερώτατε, ὅθεν ἱερουργήσας, τῷ Σωτήρι ὁσίως, ἔπιες ἐν ἀθλήσει, τὸ ποτήριον τούτου, ὦ πρέσβευε δεόμεθα, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα