Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Έκπτωση 15%

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

KAR-1064535
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης γεννήθηκε στη Νεοκαισάρεια του Πόντου το 335 μ.Χ. και ήταν αδελφός του Μεγάλου Βασιλείου και φίλος του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Από πολύ μικρός έδειξε μεγάλη αγάπη για τα γράμματα και είχε ως κύριο μέλημά του την μελέτη της Αγίας Γραφής. Μαθήτευσε κοντά στον διάσημο σοφιστή της εποχής Λιβάνιο και ακολούθησε το επάγγελμα του ρήτορα. Ήταν παντρεμένος με την Θεοσεβεία, μια πολύ ενάρετη γυναίκα, η οποία όμως πέθανε το 386 μ.Χ.

Σε ηλικία σαράντα χρόνων χειροτονείται επίσκοπος Νύσσης της Καππαδοκίας αλλά κατηγορείται από οπαδούς της αιρέσεως του Αρείου για αντικανονική χειροτονία και καθαιρείται. Μετά τον θάνατο του αυτοκράτορα Ουάλη, επανέρχεται θριαμβευτικά στον επισκοπικό του θρόνο. Το 379 μ.Χ. λαμβάνει μέρος στη Σύνοδο της Αντιόχειας, όπου ανασκευάζει τις θεωρίες της αιρέσεως του Απολλινάριου. Το 381 μ.Χ. συμμετέχει στη Β' Οικουμενική Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης και κατατροπώνει τους οπαδούς της αίρεσης των Πνευματομάχων.

Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης υπήρξε κορυφαίος Πατέρας της Εκκλησίας και ο Μέγας Θεοδόσιος τον ονόμασε «Στύλο της Ορθοδοξίας». Πέθανε ειρηνικά αφήνοντας πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 10 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Θεῖον γρήγορσιν, ἐνδεδειγμένος, στόμα σύντονον, τῆς εὐσέβειας, ἀνεδείχθης Ἱεράρχα Γρηγόριε τὴ γὰρ σοφία τῶν θείων δογμάτων σου, τῆς Ἐκκλησίας εὐφραίνεις τὸ πλήρωμα. Πάτερ ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα