Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

Έκπτωση 15%

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

ICO-KAR-106-IOU
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος είχε καταγωγή από την Έδεσσα και διακρινόταν για τη μεγάλη του μόρφωση, ιδιαίτερα στις θείες Γραφές. Όταν βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει, εντυπωσιάστηκε από το κήρυγμα του Ιωάννη του Προδρόμου και βαπτίστηκε από αυτόν. Ως μαθητής του Ιησού Χριστού τον ακολούθησε μέχρι την Σταύρωσή Του.

Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, επέστρεψε στη γενέτειρά του και αφοσιώθηκε στο αποστολικό του έργο. Ίδρυσε πολλές εκκλησίες στη Συρία και βάπτισε πολλούς χριστιανούς. Απεβίωσε ειρηνικά στη Βηρυτό, όπου βρισκόταν για να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Κυρίου. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 21 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Θεοῦ τοῦ ἐν σώματι, ἐπιφανέντος ἠμίν, αὐτόπτης γενόμενος, καὶ ἱερὸς μαθητής, Θαδδαῖε Ἀπόστολε, ἔλαμψας τοὶς ἐν σκότει, τὴν σωτήριον χάριν ὤφθης τῶν ἐν Ἐδέσσῃ, ἰατὴρ λαμπαδοῦχος, διὸ τοὺς προσιόντας σοί, σκέπε ἑκάστοτε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα