Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Έκπτωση 15%

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

KAR-1066870
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ισαάκ του Σύρου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Ισαάκ γεννήθηκε στις αρχές 7ου αιώνα μ.Χ στο Μπέιτ Κατραγιέ, στην περιοχή του Κατάρ. Σε νεαρή ηλικία πήγε μαζί με τον αδερφό στη Μονή του Αγίου Ματθαίου, όπου μελέτησε με ιδιαίτερο ζήλο τις Αγίες Γραφές και ακολούθησε τον ασκητικό βίο. Η φήμη του εξαπλώθηκε ως την Νινευί της Μεσοποταμίας, με αποτέλεσμα ο αρχιεπίσκοπος Γιβαρτζής να τον χειροτονήσει επίσκοπο. Από την θέση του επισκόπου κα­θοδήγησε με πολλή σοφία το πνευματικό του ποίμνιο. Μετά όμως από σύντομο χρονικό διάστημα παραιτήθηκε και αποσύρθηκε στο όρος Ματούτ.

Κατά τον Άγιο Ισαάκ η πίστη είναι το πρώτο στάδιο της απελευθέρωσης από την υπο­δούλωση στον κόσμο και στα πάθη. Ο καθαρμένος και ειρηνικός άνθρωπος θα γίνει για όλους ζωντανή εικόνα της αγά­πης του Θεού και της ευσπλαχνίας Του. Οι λόγοι του αποτελούν απαραίτητο οδηγό για κάθε άτομο, ώστε να πορευθεί με ασφάλεια προς τον Θεό. Με πρωτοβουλία του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, η Ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 28 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Στο Άγιο Όρος χτίστηκε ο πρώτος ναός του Οσίου, σε κελλί μοναχού της συνοδείας του Οσίου Παϊσίου.

Ἀπολυτίκιον

Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον Λόγον.

Αρετών ταις ακτίσι καταλαμπόμενος, της εν Χριστώ πολιτείας φωστήε πολύφωτος, θεοφόρε Ισαάκ ώφθης εν Πνεύματι, και κατευθύνεις ασφαλώς, σωτηρίας προς οδόν, διδάγμασι θεοπνεύστοις, τους ευφημούντας σε Πάτερ, ως του Χριστού θείον θεράποντα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα