Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

Έκπτωση 27%

Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

KAR-10786899
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Ισίδωρος υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα του ορθόδοξου μοναχισμού. Έλαβε την προσωνυμία Πηλουσιώτης, διότι γεννήθηκε κοντά στο Πηλούσιο όρος της Αιγύπτου, το 350 μ.Χ. Οι εύποροι γονείς του φρόντισαν να λάβει μεγάλη μόρφωση και τον έστειλαν στην Αλεξάνδρεια, όπου σπούδασε Θεολογία στην περίφημη Κατηχητική Σχολή. Μελέτησε σε βάθος τις Αγίες Γραφές και τα έργα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μέγα Αθανάσιο και αργότερα επέστρεψε στο Πηλούσιο, όπου διακρίθηκε για το τεράστιο ποιμαντικό του έργο. Περίπου το 400 μ.Χ. αποσύρθηκε σε μοναστήρι της περιοχής και πρόσφερε στους πολυάριθμους επισκέπτες του πνευματική τροφή και στήριξη. Υπήρξε πρότυπο ασκητή και ησυχαστή, γεγονός που τον ανέδειξε σε μεγάλη πνευματική προσωπικότητα της εποχής εκείνης.

Ο Ισίδωρος, μέσω των φημισμένων επιστολών του, καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα της Εκκλησίας και τις ανομίες των κληρικών. Διακρίθηκε ιδιαίτερα για την αντιαιρετική του δράση και το συγγραφικό του έργο. Υπηρέτησε και αγάπησε με ζέση τον Θεό και παρέδωσε την αγιασμένη ψυχή του σε Αυτόν, το 437 μ.Χ. Η Ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο και τιμά τη μνήμη του στις 4 Φεβρουαρίου εκάστου έτους. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Φιλοθέου Αγίου Όρους και Αγάθωνος Φθιώτιδος.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. δ’

Ἐν σοί Πάτερ ἀκριβῶς διεσώθη τό κατ᾽ εἰκόνα· λαβών γάρ τόν σταυρόν, ἠκολούθησας τῷ Χριστῷ, καί πράττων ἐδίδασκες, ὑπερορᾷν μέν σαρκός, παρέρχεται γάρ· ἐπιμελεῖσθαι δέ ψυχῆς, πράγματος ἀθανάτoυ· διό καί μετά Ἀγγέλων συναγάλλεται, Ὅσιε Ἰσίδωρε τό πνεῦμά σου.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα